Søg efter nyheder/produkter:
Email el-control
Forsiden
Hvidevare Service
Firmaprofil
Vakuum Produkter
Service workshop
Helium Læksøgning
Vakuum Butikken
El-installatør afdeling
Tyverisikringsudstyr
LK Lauritz Knudsen
Referencer
Kontakt os

Semi-automatisk Læksøg.

El-Control har til en af verdens førende producenter af konservesdåser leveret et læksøgnings-anlæg for kvalitetskontrol af konservesdåser.
Automatisk Læksøgning
Krav om tæthed

Produktet emballeres i metaldåser som er forseglet med en foliemembran som brydes når dåsen åbnes. Af hensyn til indholdets holdbarhed er det af altafgørende betydning at membranen er absolut tæt.

Man har tidligere kontrolleret dette ved den såkaldte bobblemetode dvs. under et vist overtryk at nedsænke emnet i vand og observere eventuelle luftboler som indikation for utæthed. Problemerne ved denne metode er bl.a. at den er besværlig, tidskrævende, ikke særlig pålidelig og ikke giver et korrekt og sammenlignelig billede af lækkens størrelse.


Ny og sikker metode

Den ideelle metode er at anvende en Massespectrometer helium læksøger - dvs. et instrument som kan måle størrelsen af en utæthed, dersom helium kan passerer gennem en samling eller selve materialet af et emne.

Sådanne læksøgere findes som standardprodukt på markedet fra flere leverandører, men kræver normalt betjening af oplært og trænet operatør. El-Control har anvendt en "Spectron 300E" læksøger fra Edwards High Vacuum.
Med denne som "hjertet" i systemet er bygget et "fool-proof" anlæg med få betjeningsgreb. Operatøren skal blot anbringe et testemne i en fixtur og trykke "test". Via en PLC-styring vil anlægget herefter gennemføre en testcyklus. Et stempel med en heliumdyse sænkes ned over membranen.
Læksøgeren sporer eventuel heliumgennemtrængning omkring membranen og omregner dette til en lækrate. Når den indstillede grænseværdi overskrides får operatøren et signal han skal kvittere for, samtidig udprintes resultatet af testen. Ved afslutning på en serie tests, kan samlet resultat, stk.antal, kasseret og godkendte, samt fejl % udprintes.


Andre anvendelsesmuligheder

Anlægget er bygget til stikprøvekontrol under produktion, det er også muligt at fremstille helautomatisk anlæg til 100% kontrol. Anlægget vil- med tildannet fixtur og Heliumdyse - være velegnet til kontrol af alle former for emballage til fødevarer, ventiler, hydrauliske systemer, samt en lang række af emner hvor tætheden er vigtig.

Printable Version   Print venlig version